De data zijn bekend!

De plukdagen in 2021 zijn op:

 

Zaterdag 16 en zondag 17 oktober

Zaterdag 23 en zondag 24 oktober

van 10:00 tot 16:00.
Reserveren is niet nodig!

 

Zoals op Facebook al was te lezen, hebben we getwijfeld, maar wat fijn om de reacties te lezen en te zien dat jullie ook onze mindere kwaliteit peren op prijs stellen.

 

Aangezien er weinig peren hangen dit jaar en sommige peren aangetast kunnen zijn willen we jullie vragen om rekening te houden met het volgende:

 

Pluk alleen wat je zelf mee wilt nemen.

Het is fijn als er nog genoeg hangt voor een ander, dus wat je plukt reken je af.

Zelfgemaakte perensap. Direct van de boer.

 

Gooi geen peren op de grond

Er zijn al weinig peren, dus beslis of je zelf wilt plukken met het risico op een beschadigde peer

 

of dat je gave peren op het erf koopt.

 

Door de vorst in het voorjaar zijn de peren niet zo mooi als afgelopen jaren. Ook is er in sommige peren een gaatje geboord door een beestje. De peren kunnen nog prima gebruikt worden en smaken even lekker als altijd, alleen zal het slechte stukje eruit gesneden moeten worden.  Voor diegene die graag gave peren willen, zullen we deze bestellen bij een collegateler. De peren die ZELF geplukt worden, mogen dan verkocht worden voor een gereduceerde prijs van 1,50 per kilo. (Dit is een zeer nette prijs, aangezien er weinig stoofperen zijn dit jaar)

 

We hebben getwijfeld of we de plukdagen moesten laten doorgaan, omdat de kwaliteit van de peren niet zoals u van ons gewend bent, maar we realiseren ons ook dat dan ten koste gaat van het gezellige uitje, het ritje met de trein en de koffie met taart op het terras. Gelukkig hebben jullie laten weten, dat jullie dit uitje te belangrijk is om niet door te laten gaan!

 

Zelf de heerlijkste peren plukken!

 

U kunt zelf het fruit komen plukken tijdens deze gezellige dagen in de Beemster!

U wordt met onze boomgaard trein naar achter in de tuin gebracht en krijgt daar uitleg over het plukken. Neem uw eigen zakken, dozen en kisten mee om te vullen!

Dan terug naar voren met de trein en daar wordt het fruit afgewogen en afgerekend. Indien mogelijk graag met contant geld betalen, want er is geen pinautomaat aanwezig.

Wij bemesten ons fruit biologisch met koemest en geen kunstmest, waardoor de peren van topkwaliteit zijn!

Na het plukken op het terras genieten van een kopje koffie met zelfgebakken peren of appeltaart of natuurlijk een glas perensap van eigen peren!

 

Wederom hebben we weer heerlijke appels te koop. Niet zelf te plukken, maar wel verkrijgbaar op het erf hebben we verschillende rassen appels van een collegateler.

 

Ook zijn onze eigen flessen met verschillende fruitsappen te koop. Fruitsappen hebben we in de soorten “Peer”, Appel”, Appel-Framboos”, Appel-Kers” en ” Appel-Vlierbes”.

 

Uiteraard is de entree, het parkeren en het ritje op de trein GRATIS! U rekent dus alleen maar een kiloprijs af voor het geplukte fruit.

 

Graag zien we u op onze zelfplukdagen!

 

Fruitteeltbedrijf Toffe peer

Middenweg 191A

Middenbeemster

 

Wij zullen rekening houden met de ontwikkelen omtrend het Coronavirus en houden ons aan de adviezen opgesteld door het RIVM.

 

Zelfplukdagen Noord-Holland