Perenboom kopen

Een volwassen perenboom met karakter is een prachtige toevoeging in uw tuin. Mooie grillige takken, overdadige bloesem in het voorjaar en natuurlijk zelf de heerlijkste vruchten plukken!

Onze bomen verkopen we vanaf ons eigen fruitteeltbedrijf waardoor we 100% achter onze bomen staan en precies weten welke verzorging zij hebben gehad. Al 35 jaar worden onze bomen biologisch bemest met ruige koemest wat voor een optimaal bodemleven zorgt en inmiddels hebben we een mooie balans gecreëerd wat ten goede komt aan de natuurlijke vijanden voor ongedierte.

Omdat wij ruimte willen maken in het eerste blok van het perceel gaan we een grote partij perenbomen rooien in allerlei verschillende soorten. Het feit dat u direct bij de teler inkoopt levert u uiteraard een financieel voordeel op.

Hoe komt het dat je zo’n volwassen perenboom gewoon kunt verplanten?

De bomen worden jaarlijks gesnoeid door de teler zelf. Daardoor blijft de boom mooi vol, geeft de boom een enorme vrucht opbrengst en hebben de bomen een karakteristieke vorm. Ook wordt het wortelgestel om de zoveel tijd doorgesneden om te zorgen voor een compacte wortelkluit. De bomen kunnen dus met kluit en al gerooid worden en bij u in de tuin weer prachtig verder groeien.

Hoe zit het met de bestuiving?

Het bestuiven van de perenbomen is nodig zodat de perenboom vruchten krijgt. We willen natuurlijk wel peren plukken als de boom in de tuin staat. Perenbomen kunnen zelfbestuivend of kruisbestuivend zijn. De kruisbestuiving is voor sommige rassen noodzakelijk omdat hij anders zijn bloesem laat vallen en geen peren zal ontwikkelen. Kruisbestuiving vind plaats door 2 verschillende soorten bij elkaar te plaatsen.

Enkele perensoorten zijn zelfbestuivend. Dan heeft de boom geen andere soorten in de omgeving nodig om te zorgen dat hij vruchten gaat dragen. Een boom geeft wel altijd meer vruchten als hij wordt bestoven door een andere boom in de buurt (tot 100m. van de boom vandaan). U kunt bij ‘Type bomen’ vinden welke soorten zelfbestuivend zijn en welke andere soorten voor een goede bestuiving zorgen.

Hoe verzorg ik mijn Toffe Peer?
Jaarlijks kunnen de bomen 1x gesnoeid worden. Bij voorkeur aan het eind van de winter. Verder hebben de bomen natuurlijk water nodig in droge perioden. Vooral in het eerste jaar na aanplant, of als de boom in pot staat.

Kan een perenboom ook in een pot of bak?
Omdat onze bomen zo’n compacte kluit hebben kunnen deze ook prima in een grote pot of verhoogde bak op het terras of een balkon staan. Zelfs een perenboom op het dakterras kan prima of als aankleding bij een bedrijf staat die natuurlijk ook prachtig! Wij verkopen zelf de originele perenkisten waar de boom in ingeplant kan worden om de landelijke sfeer helemaal af te maken.

Interesse? Neem contact op:

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.